Allt du behöver för att hålla en Tyst Disco

Silent Disco Sverige tillhandahåller kostnadseffektiva Silent Disco underhållning lösningar till evenemang och privata fester.

Silent Disco (även tyst disco, disco tystnad eller hörlurar Party) är namnet på ett disco, dans med människorna på musik de lyssnar via trådlösa hörlurar. Istället för att använda ett högtalarsystem, musiken via radio till den trådlösa headsetet är abonnenten skickas. Om man tittar på scenen utan hörlurar, behöver du inte höra musik och se människor som dansar i ett tyst rum. Vanligtvis två DJs tävlar för publiken, som inte kan besluta att anpassa sig till sina trådlösa hörlurar vilken låt de hör. Tystnaden disco är populär för. Exempel på musikfestivaler och utomhus parter, eftersom det tillåter människor att dansa utan buller runt till hög musik. Liknande händelser där begreppet den tysta disco används är så kallade Mobile klubba där människor träffas och dans till musik de satt i sin personliga MP3-spelare.

En österrikisk leverantör rekommenderar sitt system med upp till 5000 hörlurar för offentlig visning, utomhus bio eller för privata aktörer. De ekonomiska fördelarna med att spara på bekostnad av stora förstärkare och högtalaranläggning, relativt lugn för miljön, men också fred för diskussioner på själva evenemanget. Volymen kan reglera var och en för sig på hörlurarna för en musik paus får rummet inte lämnas. Valet mellan två kanaler också utföras av en omkopplare på headsetet.

Till exempel vid Skate Nights är det nu vanligt att få via smartphones radio eller spela musik lagrad och överföra den via Bluetooth till en granne, så kan lyssna på samma musik anslutna två andra ohörbart och trådlöst. Dessutom är små batteridrivna Bluetooth-högtalare används, vilket placeras ungefärligen i den yttre mask fickan på en ryggsäck överföras akustiskt hörbara överförs från en smartphone musik för vissa personer i närheten. Handlar om en populär webbradio eller radioprogram – några lokala stationer samarbeta med en sådan händelse – är en av många mottagare också har karaktären av en tyst disco, eftersom människor kommunicerar via dansrörelser på samma musik.


0 thoughts on “Silent Party”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *