Silent Disco hörlurar köpa [OLD]

Silent Disco Hörlurar

Trådlösa tysta disco hörlurar – en köpguide

Silent disco är inte längre en nyhet och har stadigt blivit en del av klubben, levande musik och festival scener. Promotorer och festivalarrangörer nu allvarligt överväga tysta disco tillsammans regelbundna PA drivs musikevenemang format.

Besökare på tysta disco händelser älskar möjligheten att välja musikstilar vid hjälp av en strömbrytare på deras headset och rave om det faktum att de kan ta hörlurar av att chatta när stämningen tar dem. Silent disco är här för att stanna och konceptet är att spilla över till andra områden, såsom teater.

Silent Disco Hörlurar

Om du funderar på en tyst disco händelse då du uppenbarligen behöver göra några läxor på hörlurs teknik för att göra ett informerat val innan du hyra eller köpa hörlurar. Nedan följer en kort sammanfattning av de viktigaste faktorerna att tänka på.

Silent Disco Köp / Hyra Råd

trådlös räckvidd

Beroende på storleken på ditt evenemang utrymme kan du behöva överväga placeringen av trådlösa sändare i hörlurssystem. Ju högre sändare lokaliseras och de mindre fysiska hinder den ytterligare signalen kommer att resa. Väggar och golv tillverkade av återverkställas betong är särskilt bra på att förhindra trådlös signalöverföring.

IR v RF trådlösa

Infraröd trådlös teknik är inte normalt ett bra val för trådlösa hörlurar disco applikationer, på grund av det faktum att en siktlinje länk krävs för att framgångsrikt överföra ljudsignalen. Några fysiska hinder, inklusive människor, kommer att orsaka infraröda sändningar för att släppa ut.

Radiofrekvens (RF) trådlösa hörlurssystem kan gå igenom och studsa runt fysiska hinder och har en mycket större räckvidd än infrarött. Till exempel är en typisk infraröd trådlösa hörlurar systemet sannolikt har en maximal räckvidd på 10m, medan RF trådlösa kan nå 100m.

Den enda riktiga nackdelen med RF trådlösa hörlurar system är att de är mer känsliga för störningar från närliggande elektronisk utrustning och andra trådlösa sändare än infrarött.

Hållbarhet

Självklart hörlurarna du väljer för din tysta disco händelser måste robust byggd och kunna stå upp för att använda av allmänheten.

Poängen mest sannolikt att misslyckas på en trådlösa hörlurar är pannbandet och det är koppling till hörlurarna. Leta efter en stabilt byggd pannband med kraftigt gjorda lederna. Föreställ en av deltagarna släppa headsetet och står på det. Kan hörlurarna ta det? Om inte så kommer du förmodligen att göra med en större andel av misslyckanden vid varje händelse.

Kosta

Som alltid finns det en balans göras mellan kostnad och kvalitet när man överväger trådlösa hörlurar för allmänt bruk.

Även om det kan finnas fynd att vara hade den normala regeln ”om det ser ut att bra det normalt är” gäller. En billig affär vara attraktiv början, men fundera på om leverantören kommer att kunna hjälpa dig om du har utrustningsfel eller behöver reservdelar under de kommande månaderna och åren.

När du väljer trådlösa hörlurar rekommenderar vi faktiskt lyssnar till headsetet själv innan man bestämmer sig. Ljudkvaliteten kan variera kraftigt mellan olika modeller av hörlurar. Dina händelse besökare kommer inte uppskatta om hörlurarna låter hemskt. Det kommer att vara väl värt den tid, pengar och ansträngning för att försöka hörlurarna själv innan du gör ett åtagande.

För engångshändelser anställa kan det billigaste alternativet, men om du planerar ett antal händelser så gör dina läxor och kontrollera hur det kommer att jämföra med inköp.

hygieniska problem

Besökare på din tysta disco händelser naturligtvis förvänta sig att förses med en ren par hörlurar. Valet du gör över utformningen av hörlurar och hur du se de stannar ren är det viktigt att se till att du skydda din investering.

Torka, plastbaserade material med jämna ytor på hörlurs pannband och öronkåpor gör det lätt att ta hörlurarna till ’som nya’ tillstånd vid slutet av varje händelse.
Utbytbara öronkuddar kommer att du har en längre livslängd från varje headset.
Överväg att leverera engångs örat pad täcker varje besökare till din tysta disco med varje hörlur de lånar / hyra. Besökarna kommer att lugnad av det faktum att de kan köpa helt nya omslag för hörlurarna de använder.
Garanti och support

Som med all teknik, kan trådlösa hörlurar och går fel. Uppenbarligen hörlurar som används av allmänheten kommer gå sönder. Se till att du köpa eller hyra dina trådlösa hörlurar från en ansedd leverantör med möjlighet att stödja dig om tekniken misslyckas.

Kan leverantören snabbt erbjuda reservdelar i händelse av fel på utrustningen? Kommer hörlurssystemet Du köper nu stöds av leverantören under de kommande åren? Till exempel kan du finna att ersättnings hörlurar från en annan leverantör är inte kompatibla med ditt system och om du inte kan få reservdelar som du kan bli tvungen att byta ut hela systemet.